Menu Weselne
MENU WESELNE
od 180 zł/osobę
ZUPA:
Rosół z makaronem
POTRAWY MIĘSNE:
Kotlet De’volaille, Kotlet imperial, Dukat drobiowy,
Rolada drobiowa ze szpinakiem,
Pieczeń z karkówki, Kotlet schabowy, Rolada schabowa
z pieczarkami, Schab po cygańsku,
Stek z cebulą, Zraz staropolski,
Zrazy wołowe zawijane,
DODATKI
Ziemniaki, Kluski śląskie, Ryż,
Zestaw surówek, Buraczki, Sałata w sosie śmietanowym,
Marchewka z groszkiem, Warzywa gotowane,
Kapusta gotowana, Pieczarki
DESER
Lody z owocami, polewą i bitą śmietaną,
Ciasto, Owoce,
Kawa, Herbata, Soki, Woda
ZAKĄSKI ZIMNE
Schab ze śliwką, Rolada z kaczki, Galantyna z kurczaka,
Ryba po grecku, Ryba po meksykańsku, Karp w galarecie,
Śledź w sosie cytrynowym/w śmietanie/w pomidorach,
Befsztyk tatarski,
Deska wiejska (wiejski chleb, wędlina, smalec, ogórki),
Galaretka wieprzowa, Klopsiki w sosie słodko – kwaśnym,
Sałatka tradycyjna, Sałatka grecka, Sałatka z gyrosem,
Sałatka z grilowanym kurczakiem i pieczywem czosnkowym,
Sałatka makaronowa z zielonym ogórkiem, Sałatka z tuńczykiem,
Pieczywo, Masło
KOLACJA I
Flaczki wołowe, Strogonov,
KOLACJA II
Golonka po bawarsku, Golonka z wody,
Udka faszerowane, Szaszłyk,
Bigos myśliwski, Frytki, Zestaw sosów,
Barszcz czerwony
KOLACJA III
Żurek staropolski
DODATKOWE POKAZY KULINARNE
UDZIEC
Udziec wieprzowy pieczony, Łosoś pieczony w całości,
Ziemniaki zapiekane w ziołach, Kasza z sosem,
Kapusta zasmażana, Zestaw sałat, Sos czosnkowy
KACZKI FASZEROWANE
Kaczki faszerowane jabłkami, Pyzy z sosem, Modra kapusta
STÓŁ WIEJSKI
Tradycyjne przysmaki z wiejskiego domostwa:
Szynka z wędzarni, Kiełbasy, Kaszanki, Pasztety, Salcesony,
Smalec z cebulką, Ogórki kiszone,
Chleb wypiekany w piecu glinianym,
Twaróg, Powidła śliwkowe,
Ciasto drożdżowe
STÓŁ EGZOTYCZNY
Fontanna czekoladowa,
Carving,
Tęcza owocowa, Sałatki owocowe, Koktajle owocowe,
Pianki, Wafelki, Rurki, Słodycze,
Rezerwacja telefoniczna
(062) 769 13 96
Zajazd Noce i Dnie
Russów 71, 62-817 Żelazków
RECEPCJA
tel. (062) 769-13-96
tel. kom: 660-700-963
e-mail: recepcja@zajazdnoceidnie.pl